"Динамо" та "Шахтар" потрапили до-топ 100 найбагатших клубів світу

Компанія Soccerex Football Finance Index 100 внесла "Динамо" та "Шахтар" у рейтинг найдорожчих клубів світу

Про це повідомляє "Футбол 24".

Компанія Soccerex Football Finance 100 опублікувала щорічний звіт, у якому перерахувала найбільш заможні футбольні клуби світу.

У першій сотні опинились два українських клуба – "Шахтар" та "Динамо". "Гірники" посіли 25 позицію, кияни ділять 88-90 місця з китайським "Хебей Чайна Форчун" та аргентинським "Рівер Плейтом".

Вартість футболістів "Шахтаря" оцінюється у 103 млн євро, "Динамо" – 67 млн євро. Потенційні інвестиції власника "Шахтаря" Ріната Ахметова у клуб складають 159 млн євро, в той час, як у "Динамо" цей показник лише 7 млн євро. Інфраструктура "гірників" оцінена у 175 млн євро, київського клубу – у 10 млн євро.

Очолив рейтинг "Манчестер Сіті", який випередив ПСЖ та "Баварію". Також до першої десятки увійшли "Тоттенгем", "Арсенал", "Реал", "Барселона", "Манчестер Юнайтед", "Ювентус" та "Челсі".

Основою для аналізу стали фінансові звіти, подані футбольними клубами за підсумками сезону 2016/17, а також інші авторитетні джерела інформації (UEFA, The Financial Times, Bloomberg, Yahoo Finance, Forbes, Transfermarkt).