З подачі Ляшка суд тимчасово відсторонив Уляну Супрун від посади очільниці МОЗ

Згідно з документом, опублікованим народним депутатом Олегом Ляшком, в. о. міністра охорони здоров'я України Уляну Супрун відсторонили від виконання своїх обов'язків до кінцевого рішення суду

Відповідне рішення Окружного адміністративного суду міста Києва опублікував лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко на сторінці у Facebook.

"Адмінсуд за нашим позовом заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки глави МОЗ. Життя та здоров'я українців - найвища цінність. За це і боремося!", - написав головний "радикал" країни у своєму пості. Відзначається, що позов був поданий народним депутатом від "Радикальної партії" Ігорем Мосійчуком і частково задоволений. "Заборонити... Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра", - йдеться в постанові суду.

Вчора в.о. міністра охорони Уляна Супрун написала, що суд за позовом Мосійчука заплановано на 15 лютого:

“Розглядатиметься позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у мене компетенцій (повноважень) до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. Що, насправді, є черговою атакою на трансформацію системи охорони здоров’я. Дуже небезпечною атакою на всі зміни, які наша команда втілила за останній час”, - написала очільниця МОЗ.

Таким чином ухвала суду від 5 лютого забороняє Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра до кінцевого рішення суду (15 лютого). Про це в коментарі hromadske повідомив Ігор Мосійчук.