11 кандидатів у президенти попросили поліцію про охорону, - Аваков

Вже 11 кандидатів у президенти України звернулися до поліції за наданням їм охорони

Про це на засіданні комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

"Зараз кожен кандидат в Президенти має від нас пропозицію: має можливість звернутися у Національну поліцію для того, щоб отримати поліцейську охорону для реалізації своїх повноважень кандидата в президенти. Таких людей вже 11, які скористалися цією пропозицією", - сказав голова МВС.

При цьому Аваков наголосив на неприпустимості існування в Україні організацій, які перебирали б силові функції держави, що належать до компетенції Нацполіції та Нацгвардії.

"Жодне інше парамілітарне угрупування не зможе на себе це взяти, ми будемо жорстко це все припиняти. Так, на жаль, у нас є випадки, коли групи молодих осіб, тією чи іншою мірою організовані, супроводжують тури кандидатів у президенти", - додав міністр.

За словами Авакова, якщо кандидат у президенти вважає, що на якомусь мітингу чи події проти нього готується провокація, то правоохоронці мають супроводжуватимуть його, щоб забезпечити порядок.