Проект "Стіна" на кордоні з РФ готовий на 30%, - ДПСУ

Готовність комплексу прикордонних споруд на російсько-українському кордоні, так званий проект "Стіна", наразі складає близько 30%

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян у ефірі телеканалу "5 канал", передає "УП".  

Він повідомив, що процес будівництва йде не настільки швидко, як би хотілося. Однак, проект важливий для України і потрібно докласти максимум зусиль, щоб його завершити.

"Проект здійснюється відповідно до фінансуванням. Наразі стан реалізації проекту становить близько 30%, що адекватно, враховуючи обсяги фінансування", - сказав Слободян.

Він додав, що на ділянці в Харківській області, де цей проект практично завершений, рівень контролю за кордоном, складає майже 100%.

Терміни будівництва "Стіни" неодноразово переносилися через проблеми з фінансуванням, але реалізація йього проекту ніколи не зупинялася.

"Він (проект - ред.) у процесі весь час. Інша справа, що в першій редакції ми його повинні були завершити в 2018 році, але, з огляду на фінансування, тобто воно відставало вже з самого початку від запланованого - термін реалізації відтягнули до 2020 року", - розповів представник ДПСУ.

Слободян додав, що в минулого року у Прикордонній службі знову повинні були ініціювати перед Камбіном продовження терміну реалізації ще на один рік і наразі остання точка реалізації цього проекту - 2021 рік.