Росія зловживає інструментами YouTube для придушення свободи слова, - МІП

Міністерство інформаційної політики заявляє про спроби зловживання Росією інструментами інтернет-сервісу YouTube

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"В останні роки РФ використовує правила спільноти YouTube для видалення інформації, що висвітлює реальну ситуацію в окупованому Криму, зокрема про переслідування громадян, які стали заручниками режиму Володимира Путіна", - йдеться в заяві.

Мінінформполітики заявляє, що до них звернулося інформагентство "Центр журналістських розслідувань", відеоматеріал якого про незаконне затримання кримського правозахисника Еміра Усеїна-Куку може бути заблоковано на YouTube за ініціативою Федеральної служби РФ з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд).

Зазначається, що "Центр журналістських розслідувань" є офіційно зареєстрованим в Україні ЗМІ, що переїхало з Криму до Києва після атак окупанта на журналістів і медіа в 2014 році.

"Скарга Роскомнагляду є необґрунтованою і має помилковий і маніпуляційний характер, спрямований на приховування правди про злочини РФ", - наголошують у міністерстві.

Мінінформполітики вважає неприпустимою таку практику і ганебним сам факт спроби Роскомнагляду використовувати в політичних цілях інструменти YouTube.

"Ці кроки спрямовані на придушення свободи слова, розпалювання ворожнечі та зневагу базовими правами і свободами людини", - наголосили у відомстві.