США переконують Європу не використовувати Huawei для впровадження 5G. Чому

США закликають Європу не використовувати обладнання Huawei для впровадження мереж 5G, бо побоюються, що Китай може використовувати обладнання для шпигунства

Про це повідомляє Reuters.

Після зустрічі з Європейською комісією і бельгійським урядом в Брюсселі, офіційні особи США планують провести переговори з Францією, Німеччиною та іншими європейськими країнами і повідомити їм, що "найбільший в світі виробник телекомунікаційного устаткування становить загрозу безпеці".

Офіційний представник США заявив, що Китай може використовувати обладнання для шпигунства. Але Huawei називає ці побоювання безпідставними.

Читайте також: 4G vs 5G. Що змінить наступне покоління мережі

"Співпраця з ненадійним постачальником, таким як Huawei або ZTE, матиме найрізноманітніші наслідки для вашої національної безпеки. Ми закликаємо людей не поспішати і не підписувати контракти з ненадійними постачальниками з таких країн, як Китай", - анонімно прокоментував чиновник Державного департаменту США.

Він також зазначив, що офіційні особи США мають намір відвідати інші країни ЄС, щоб обговорити небезпеку обладнання китайських компаній.

Читайте також: Шпигунство чи конкуренція? Чому світ забороняє Huawei і за що заарештували фіндиректора компанії