Toyota нагороджуватиме водіїв за акуратне та "екологічне" водіння

Toyota запустила сервіс передплати на автомобілі з бальною системою заохочень за безпечні і екологічні поїздки

Про це пише Tech Crunch.

Найбільша японська автомобілебудівна корпорація Toyota оголосила про запуск дочірньої компанії Kinto, яка керуватиме сервісом підписки на автомобілі в Японії.

У Kinto буде працювати бальна система заохочень, яка буде нараховувати бали клієнтам залежно від їх навичок і стилю водіння - її планують запустити цієї осені.

Toyota не пояснює, як буде відслідковуватися безпечне або "екологічне" водіння, але передбачається, що транспортні засоби оснастять спеціальною технологією, яка зможе спостерігати за стилем водія.

Отриманими балами можна буде платити за деякі послуги, але за які саме - в компанії не уточнюють.Toyota запропонує клієнтам два варіанти підписки, які будуть діяти поки що тільки на території Японії:

Kinto One дозволить клієнтам керувати одним автомобілем марки Toyota на протязі трьох років. Сервіс запропонує доступ до моделей Prius, Corolla Sport, Alphard, Vellfire і Crown. Вартістю підписки від 419 до 901 долара на місяць до вирахування податків, в залежності від моделі автомобіля.

Kinto Select надасть користувачам доступ до шести моделей марки Lexus. Вартість послуги складе 1638 доларів на місяць.

Обидва варіанти будуть працювати в якості щомісячної підписки з фіксованою сумою, яка включає в себе добровільні страхові внески, податок на транспортні засоби, реєстраційні збори і регулярне планове технічне обслуговування автомобіля.