Укрзалізниця реалізує в цьому році 9 проектів, розроблених Єврокомісією

Відповідно до розробленого Єврокомісією плану, в 2019 році Укрзалізниця планує реалізувати 9 залізничних проектів

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

В планах залізничників модернізація дільниці Ковель – Ягодин – держкордон із майбутньою електрифікацією, реконструкція колії на станції Підбірці, будівництво нової тягової підстанції на станції Роздільна, електрифікація дільниці Бердичів – Коростень – Бережесть, збільшення пропускної спроможності на дільниці Гребінка – Полтава.

"Укрзалізниця готова долучитися до розширення стратегічних транспортних коридорів ЄС із державами "Східного партнерства". У рамках проекту планується провести модернізацію та електрифікацію стратегічно важливих напрямків", - повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Цей проект розвивати транзитні контейнерні перевезення. Так, якщо у 2017 році з Китаю і назад через Україну залізничним транспортом було перевезено 2,5 тис. контейнерів, то у 2018 році – вже 12 тис. контейнерів.

У відомстві зазначили, що в 2018 році на основних напрямках транс’європейської транспортної мережі (TEN-T), що проходять територією України, було реконструйовано близько 300 км колій. Ще 530 км потребують поліпшення.

"Завдяки залученню коштів, що виділить Єврокомісія, ми зможемо провести ці роботи", – зазначив Кравцов.