Екс-президент Бразилії отримав другий термін ув'язнення за корупцію

У середу, 6 лютого, суд Бразилії засудив колишнього президента країни Луїса Інасіу Лулу да Сілва до 12 років і 11 місяців позбавлення волі у справі про отримання хабарів

Як повідомляє AFP, 73-річний Лула да Сілва визнаний винним за те, що "дозволив" двом будівельним компаніям виграти контракти з державною нафтовою компанією Petrobras в обмін на проведення ремонтних робіт в заміському будинку.

Сам Лула да Сілва заперечував висунуті звинувачення. За його словами, кримінальне переслідування політично вмотивоване і було розпочато з метою не допустити його до участі у виборах в 2018 році.

Екс-президент Бразилії з квітня 2018 року відбуває 12-річне покарання за корупцію у справі, також пов'язаній з корупцією. Відповідно до бразильського законодавства, тюремні терміни можуть додаватися, якщо термін ув'язнення не перевищує 30 років.

Нагадаємо, що екс-президент Бразилії вперше постав перед судом в 2016 році. Через рік його засудили до 12 років тюремного ув'язнення. Однак, використовуючи право на апеляцію, Лула да Сілва залишався на свободі до квітня 2018 року. Тоді Верховний суд відхилив його прохання про скасування вироку і взяв його під варту.