Екс-журналіст Гнап не перевів усі гроші від премії "Слідства. Інфо" на армію, як обіцяв

Кандидат у президенти, колишній журналіст-розслідувач Дмитро Гнап у 2015 році не передав усю обіцяну премію “Слідства. Інфо” на потреби армії

Про це повідомила чинна керівниця проекту Анна Бабінець на своїй Facebook-сторінці.

Екс-розслідувач та кандидат у президенти Дмитро Гнап у 2015 році не перерахував отримані редакцією “Слідство. Інфо” 15 тисяч євро на потреби армії. Сам Гнап це визнав і зазначив, що найближчим часом перерахує кошти на рахунок “Слідства. Інфо”.

Бабінець зазначила, що була впевнена в перерахуванні коштів Гнапом (як тогочасним керівником проекту) на потреби армії. Днями, за словами Бабінець, вона дізналася, що кошти знаходяться на рахунку Гнапа. Ймовірною причиною перерахування коштів саме на його рахунок у 2015 Бабінець назвала відсутність рахунку проекту на той момент.

Сам Гнап заявив, що 2 тисячі євро з 15 розслідувачка Олена Козаченко перерахувала “роті розвідників, які стояли під Артемівськом”. Ще 3 917 євро витратив на поточні витрати проекту “Слідство. Інфо”.

“Це сталося коли Роман Скрипін, як голова Громадського у 2016-му році на кілька місяців заблокував нам рахунки з коштами проекту. Угу, довелося частину коштів проїсти. Щоб не вмерти з голоду. І щоб вихід програми не зупинився”, — написав Гнап.

Залишок коштів, 9 087 євро, Гнап пообіцяв перерахувати на рахунок “Слідства. Інфо”.