НАБУ підозрює екс-директора “Укртелефільму” у завданні збитків на майже 69 млн грн

Національне антикорупційне бюро повідомило екс-гендиректору “Укртелефільму” про підозру у зловживанні службовим становищем та використанні підроблених документів

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Колишнього генерального директора ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" підозрюють у зловживанні службовим становищем та використанні підроблених документів, в результаті чого держпідприємству завдано понад 68,72 млн грн збитків.

"Дії екс-посадовця кваліфіковано за ч.2 ст.364, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України”, - йдеться у повідомленні.

Про підозру також повідомили ще двом його співучасникам. Зокрема, організатору схеми у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.27 (організатор), ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч.ч. 1, 4 ст. 358(підроблення документів), ч.3 ст.209 (відмивання доходів) Кримінального кодексу України, директору комерційного товариства (ТОВ) у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.27, ч.2 ст.364, ч.4 ст. 358, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України.

Як вважає слідство,  екс-керівник "Укртелефільму" у змові з приватними особами відчужив на користь ТОВ майнові права на 67 об’єктів нерухомого майна (квартири, нежитлові приміщення, паркомісця), яке розташоване у Києві. Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління - Держкомтелерадіо, державі в особі ДП завдано збитків на суму 68,72 млн грн.

Уточнюється, що у листопаді 2018 року Господарський суд м. Києва визнав договір купівлі-продажу цих майнових прав із усіма додатковими угодами, змінами та доповненнями до нього, недійсним із моменту укладання.