У метро Києва встановлять лічильники часу до прибуття потягу

Київська міська рада ухвалила рішення щодо встановлення на станціях метро табло зворотного відліку, які відображатимуть час до прибуття поїзда

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Рішення "Про встановлення на станціях Київського метрополітену табло зворотного відліку часу до прибуття потягу" було прийнято 7 лютого на пленарному засіданні Київради. "За" проголосували 73 депутати.

Табло зворотного відліку відображатимуть час до прибуття поїзда, замість наявних, які показують час, що минув з моменту від’їзду попереднього потягу.

"Ця пропозиція з’явилась ще у 2015 році, і вона має значну підтримку серед киян", - зазначив співавтор ініціативи депутат Святослав Кутняк.

Депутат нагадав, що у 2015 році була зареєстрована відповідна електронна петиція, яка зібрала понад 10 тис. голосів. Однак тоді її було відхилено через відсутність необхідного фінансування.

Нагадаємо, в кінці 2018 року у касах столичного метрополітену встановили банківські термінали. Відтак пасажири отримали змогу придбати та поповнювати картку метро або проїзний квиток без використання готівки.