Україні потрібен покроковий план щодо членства в НАТО, - Яценюк

Україні необхідний план дій щодо членства в НАТО або інший прискорений механізм з боку Альянсу з покроковим графіком

Про це заявив лідер "Народного Фронту" Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV

За його словами, у порядок денний парламенту включена постанова про офіційне звернення до держав-членів НАТО, національних урядів з тим, щоб воля українського парламенту і воля українського народу про членство України в НАТО отримала зворотну реакцію від країн-членів НАТО.

"Нам необхідний план дій щодо членства в НАТО або інший прискорений механізм з боку Альянсу з покроковим планом про те, як Україна швидко і оперативно набуде членства у НАТО", - сказав Яценюк.

Він також сказав, що у 2008 році на Бухарестському саміті відповідно до резолюції саміту українцям сказали про те, що "план дій щодо членства в НАТО буде, що двері відкриті".

"Ми відкрили ці двері. Тепер шановні партнери з НАТО запустіть нас у ці двері і зробіть Україну наступним членом Альянсу. Сьогодні ми захищаємо, як Україна, кордони Альянсу і він сьогодні у безпеці, у тому числі завдяки українській армії і українським збройним силам", - сказав Яценюк.

Він закликав не боятися Росії при прийнятті рішення щодо вступу України до НАТО.

"Україна - член НАТО і, дорогі наші друзі з НАТО, не бійтесь Росії при прийнятті цього історичного рішення. Росія представляє загрозу як для України, так і для кожного з вас. Ми боронимо вас, тепер допоможіть Україні боронити і себе і кожного з 30-ти членів країн Альянсу", - сказав він.