ВМС США спалять 2 тонни обладнання з секретними даними. Що в них

Дослідницький центр ВМС США в Нью-Мексико почав пошук підрядників, які спалять дві тонни обладнання з секретними даними

Про це пише портал Nextgov.

У центрі працювали над спрямованою енергетичною зброєю і наземним озброєнням, але тепер вирішили позбутися від накопичувачів з інформацією.

У заявці зазначається, що за роки роботи у військових накопичилося близько 2 тонн обладнання, включаючи магнітні, оптичні і твердотілі накопичувачі з дуже чутливими секретними даними. Всі пристрої потрібно спалити "до попелу".

Військові вимагають, щоб підрядник встановив пропускний режим на об'єкті під час знищення інформації. Крім того, приміщення повинні цілодобово охороняти озброєні охоронці, а всередині розмістити відеоспостереження з функцією запису дати і часу.

Через делікатність інформації на дисках, їх привезуть на місце федеральні службовці в супроводі військових. Представники уряду залишаться в будівлі і спостерігатимуть за знищенням даних. Крім того, підрядник повинен знаходитися в 10 годинах їзди від ракетного полігону "Білі піски" (White Sands).

Після укладення контракту у компанії буде 10 днів для початку робіт, але в ВМС вважають, що весь процес займе від 8 до 10 годин. Чиновники розраховують завершити роботи до 30 вересня.