Загострення між Парижем і Римом: Франція відкликає свого посла в Італії для консультацій

На тлі погіршення у французько-італійських відносинах і різких висловлювань на адресу Парижа з боку деяких представників уряду Італії французька влада відкликали свого посла в Римі для консультацій

Про це 7 лютого повідомили у французькому МЗС, заявивши, що "протягом декількох місяців Франція ставала об'єктом для повторюваних звинувачень, безпідставних нападів, обурливих заяв", чого не траплялася з моменту закінчення Другої світової війни.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що обидві країни об'єднані спільною історією, але вважають, що те, що відбувається "неприпустимою провокацією" і неповагою до "демократичного вибору дружнього народу".

"У зв'язку з цією безпрецедентною ситуацією французька влада ухвалила рішення відкликати посла Франції в Італії для консультацій. Франція закликає Італію діяти заради повернення відносин, заснованих на взаємній дружбі і повазі", – роблять висновок у міністерстві.

"Виборча кампанія до Європарламенту не може виправдати брак поваги до народу чи його демократії. Всі ці дії створюють серйозну ситуацію, яка ставить під питання наміри італійського уряду прямо взаємодіяти з Францією. У світлі цієї безпрецедентної ситуації французький уряд вирішив відкликати свого посла в Італії для консультацій", - наголосили в МЗС Франції.

Франція також закликає Італію відновити відносини, які ґрунтуються на дружбі і взаємній повазі.