Італійський уряд спростував намір блокувати участь Huawei і ZTE у розгортанні мережі 5G

Уряд Італії спростував інформацію про те, що не допустить китайські компанії Huawei Technologies і ZTE Corp до участі у створенні й розгортанні інфраструктури 5G у країні

Вчора на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку Італії з’явилось заперечення інформації, щодо виникнення небезпеки та заборони участі в тендері для Huawei і ZTE у будівництві мереж 5G нового покоління.

“Національна безпека є пріоритетом для Міністерства, і в разі виникнення критичних питань - яких зараз не виявлено, – ми приймемо відповідні ініціативи”, – повідомляє офіційний сайт Міністерства економічного розвитку Італії.

Раніше в італійському медіа La Stampa з’явилася інформація про те, що Рим готовий використовувати спеціальні повноваження для припинення контрактів з китайськими операторами.

Але сьогодні вранці на сайті медіа La Stampa було опубліковано спростування на основі офіційної позиції Міністерства економіки і розвитку.

Нагадаємо, суперечки щодо копаній Huawei і ZTE виникають через побоювання того, що Китай може використовувати потужності компаній для шпигунства. Зокрема, США активно закликають Європу не використовувати обладнання Huawei для впровадження мереж 5G.

Читайте також: Шпигунство чи конкуренція? Чому світ забороняє Huawei і за що заарештували фіндиректора компанії