Мати і дочка напродавали у Києві "липових" путівок на 2 млн грн

У Києві прокурори повідомили про підозру двом зловмисницям, які під приводом надання туристичних послуг заволоділи коштами громадян на суму 2 млн грн

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

До поліції з серпня 2018 року звернулося 37 громадян, які оплатили путівки одному з туристичних агентств, однак послуги так і не отримали.

Виявилось, що зловмисниці заздалегідь винаймали офісне приміщення у ТЦ "Алладін" в м. Києві  та облаштували його під туристичне агентство для того, щоб заволодіти грошима.
 
Вони пропонували клієнтам подорожі до Єгипту, Туреччини, Кіпру та Об’єднаних Арабських Еміратів. Надалі під приводом бронювання поїздок зловмисниці підписували з потерпілими договір про надання туристичних послуг та видавали касовий ордер про отримання грошових коштів.

Втім, у подальшому будь-яких дій з організації цих поїздок не здійснювали і документи для подорожей клієнтам не видавали.
 
"Наразі зловмисницям, які виявились матір’ю та дочкою, повідомлено про підозру у вчиненні шахрайських дій (ст. 190 Кримінального кодексу України). Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.