Наглядова рада "Нафтогазу" пропонує уряду встановити Коболєву 2 млн окладу - ЗМІ

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" запропонувала уряду продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєва і встановити його місячних оклад у розмірі 2,08 млн грн

Про це йдеться в листі голови наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, копію якого має в своєму розпорядженні БізнесЦензор.

"Хоча нормальна галузева практика передбачає збільшення компенсації в разі продовження терміну дії контракту, ми вважаємо, що було б доцільно продовжити його, зберігши при цьому діючі умови в частині компенсаційного пакета", - наголошується в документі.

"Ми звертаємо особливу увагу на те, що рішення про поточний рівень компенсаційного пакета пана Коболєва було на самому початку прийнято акціонером", - вказує глава наглядової ради "Нафтогазу".

При цьому Клер Споттісвуд пропонує повідомити про очікування уряду в цій частині.

Згідно з додатком до листа, наглядову раду пропонує встановити щомісячний посадовий оклад глави правління "Нафтогазу" в розмірі 2,08 млн грн.

Пропозиції наглядової ради також передбачають, що розмір квартальної премії глави НАК, а також премій за особливі досягнення і реалізацію цілей в довгострокових проектах буде встановлювати сам наглядова рада, а річна премія за досягнення поставлених перед керівником цілей може скласти до 100% річного окладу.

При цьому залишається в силі прийняте в липні 2018 року рішення наглядової ради про виплату премій керівництву "Нафтогазу" за підсумками перемоги над "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі в частині виплати другої частини премії.

Одноразові виплати голові НАК передбачають допомогу на оздоровлення в розмірі 60% окладу раз на рік, а також допомогу в разі дострокового припинення контракту в зв'язку з хворобою.

При звільненні з ініціативи керуючого органу компанії керівник НАК отримає вихідну допомогу в розмірі 12 середньомісячних зарплат та інші виплати, передбачені законодавством.

Також запропоновано забезпечити за рахунок компанії представницькі витрати глави, медичне страхування, страхування життя і відповідальності, а також надання охорони, службового автомобіля і мобільного зв'язку.