"Мирний план". Манафорт працював над політичними питаннями в Україні в 2018 році, - WP

У США прокурори стверджують, що Пол Манафорт працював над політичними питаннями в Україні в 2018 році

Про це пише The Washington Post з посиланням на стенограму після закритих слухань прокурорів і команди захисту колишнього голови президентської кампанії Дональда Трампа, передає РБК-Україна.

Прокурори вважають, що Манафорт міг збрехати, коли давав свідчення. Манафорт, разом з Костянтином Килимником, своїм помічником, неодноразово обговорювали "мирний план" для України, в тому числі під час однієї зустрічі в серпні 2016 року, коли Манафорт був головою передвиборної кампанії Трампа. Вони зустрічалися, щоб обговорити військові дії в Україні.

Пара також зустрілася у грудні 2016 року, в січні 2017 року, коли Килимник перебував у Вашингтоні, і знову в лютому 2017 року, а так само зовсім недавно - взимку 2018 року, підсумувала окружний суддя США Емі Берман Джексон. Джексон не був остаточно впевненим, чи збрехав Манафорт, і призначив ще одне закрите слухання.

Виходячи з судових документів, прокурори стверджують, що Манафорт передав дані опитувань, пов'язаних з президентською кампанією, Килимнику під час кампанії, і що обидва проводили роботу, пов'язану з опитуваннями громадської думки, в Україні в 2018 році.

На слуханні Вайсманн сказав, що на зустрічі був присутній Рік Гейтс, головний заступник Манафорта в кампанії Трампа та в Україні, який також визнав себе винним у розслідуванні Мюллера. Прокурор повідомив, що, згідно зі свідченнями Гейтса, співрозмовники покинули приміщення через різні виходи.