Поляки почали більше симпатизувати українцям, - опитування

Поляки поліпшили своє ставлення до майже усіх народів, що взяли участь в опитуванні

Відповідне опитування провів Центр дослідження громадської думки (CBOS), передає "Польське радіо".

За результатами опитування минулого року, кожний четвертий респондент мав позитивне ставлення до українців (24%), тоді як антипатію відчували 40% опитаних. Згідно з новим опитуванням, до українців тепер доброзичливо ставляться 31% респондентів, а негативно - 41%.

Цьогоріч чехи, італійці, словаки, угорці та американці опинилися на перших місцях рейтингу народів, до яких найбільш позитивно ставляться поляки. 

Найменш доброзичливо поляки ставляться до ромів та арабів.

Згідно з дослідженням CBOS, найкраще поляки ставляться до чехів - це 56% анкетованих (водночас 28% ставиться до них нейтрально, а 11% - негативно).

До італійців доброзичливо ставляться 55% респондентів (28% - нейтрально та 11% - неприхильно). До словаків та угорців з прихильністю ставляться по 53% опитаних поляків (29% - нейтрально та 10% - неприхильно до словаків, а також 27% - нейтрально та 12% - негативно до угорців).

51% анкетованих поляків ставиться позитивно до американців (30% – нейтрально та 14% – негативно). 50% прихильні до англійців, 47% – до хорватів, 46% – до ірландців.

Позитивне ставлення до росіян має 28% анкетованих поляків, а неприхильне – 43%. До румунів прихильні 24% респондентів, а неприхильні – 40%.

57% анкетованих негативно ставляться до ромів (17% – позитивно), а 65% – до арабів (13% – прихильно).

За висновкаи авторів опитування, цьогоріч поляки поліпшили своє ставлення до майже усіх народів, що взяли участь в опитуванні. Значно зменшилися відсотки анкетованих, які неприхильні до росіян та білорусів.