YouTube на вимогу РФ зажадав від "Радіо Свобода" блокування контенту про переслідування кримчан

Компанія YouTube зажадала від заснованого "Радіо Свобода" проекту "Крим.Реалії" видалення контенту про переслідування жителів окупованого Росією Криму

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У листі редакції "Радіо Свобода" компанія YouTube повідомляє, що отримала від російського "Роскомнагляду" повідомлення про те, що згадані матеріали порушують російський закон №149-ФЗ "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації".

"Роскомнадзор додав наступну URL адресу в заборонений список матеріалів... Якщо ви не видалите контент, компанія Google може бути змушена заблокувати контент", - заявили представники YouTube.

Матеріал, видалення якого вимагає від YouTube "Роскомнагляд", - це відеозапис радіопрограми "Куди котиться "справа "Хізб ут-Тахрір", опублікований на каналі YouTube Крим.Реалїі в червні 2016 року. Під час програми адвокат Олександр Попков розповів про російський судовий процес в окупованому Криму над громадянами України - фігурантами "справи "Хізб ут-Тахрір", зокрема, про свого підзахисного кримськотатарською активіста і правозахисника Еміра-Усейна Куку.

"Редакція Крим.Реалії письмово проінформувала компанію YouTube, що відео не містить забороненої символіки, закликів до порушення законів або масових заворушень", - зазначає видання.

Компанія YouTube наразі ще не відповіла на лист редакції "Радіо Свобода".