На Київщині злодій вкрав з криптогаманців клієнтів півмільйона

У Київській області затримали чоловіка, який вкрав з криптогаманців клієнтів біржі онлайн-обміну криптовалют суму еквівалентну 500 тис. грн

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Чоловік, здійснював технічну підтримку британської біржі з онлайн-обміну криптовалют та мав доступ до особистих даних клієнтів. Він скористався ними для крадіжки з Bitcoin і різних Altcoin-рахунків. За кілька місяців здобиччю злодія стало понад півмільйона грн.

Крадіжка криптовалюти клієнтів відбувалася в кілька етапів – спочатку зловмисник підбирав облікові записи клієнтів, які тривалий час не відкривали свої акаунти, на яких не було встановлено складної системи аутентифікації.

Після цього злодій скоював підміну резервних електронних поштових скриньок або самостійно додавав їх в облікові записи, де вони не були вказані. Це давало можливість відновити паролі доступу до гаманців і ініціювати списання електронних грошей.

Конвертація і виведення грошей відбувалися через онлайн-обмінники. На даний момент встановлено суму збитків у 720 тис. грн. Отримані кошти зловмисник витрачав на азартні ігри.