Аваков звинуватив штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті: "Надсилаєте бойовиків один на одного, платите за це брудні гроші"

Відповідальність за провокації на агітаційних мітингах - зокрема, за використання зеленки, петард, газу і кастетів -несуть представники штабів кандидатів у президенти, "які дають команди і наймають людей робити ницості"

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

За його словами, подібні дії лише розпалюють ненависть у суспільстві.

Читайте такожКандидати в президенти України: хто є хто

"Це робота штабів така? Розмотувати донезмоги спіраль ненависті в суспільстві? (...) Адже це ви, які називають себе чесними і прекрасними - надсилаєте бойовиків один на одного, платите за це брудні гроші", - наголосив міністр у себе на Facebook.

Довідка

На початку тижня почалася всеукраїнська громадська акція "Хто замовив Катю Гандзюк?", пов'язна з відсутністю поступу у розслідуванні цієї гучної політичної та кримінальної справи.

Під час пікету біля центрального офісу партії "Батьківщина" (Київ, вулиця Турівська, 13) керівництву даної політсили було оголошено, що якщо голову херсонської обласної організації "батьківщинівців" й, одночасно, очільника тамтешньої облради Владислава Мангера, нібито причетного до замовлення вбивства Гандзюк, котрий, до того ж, мав відкритий конфлікт із загиблою, не буде притягнуто до політичної відповідальності, нагадування про це відбуватиметься на кожному передвиборчому мітингу кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Й подібне вже мало місце у Білій Церкві та Жашкові.

Читайте також10 фактів із життя Катерини Гандзюк

В четвер журналісти проекту "Схеми: корупція в деталях - RFERL" оприлюднили докази зв'язку Мангера з головним підозрюваним у організації вбивства Левіним. Сам Мангер до цього наголошував, що не знає Левіна. 

Публічної реакції на вимогу активістів та у відповідь на матеріали ЗМІ з боку керівництва "Батьківщини" помічено не було.

У суботу, 9 лютого, ще до початку запланованого на 19.00 мітингу Тимошенко на Контрактовій площі у Києві, співробітники Національної поліції затримали 15 осіб з-поміж учасників українських націоналістичних об'єднань, які збиралися запитати у Тимошенко з приводу Мангера. Пізніше, коли їм "на допомогу" прибули інші молоді люди, не обійшлося без сутичок. Повторно було затримано біля 40 осіб.

Поліцейські виявили у них при собі предмети, схожі на зброю.

Окремі пікетувальники вирушили до будинку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Близько опівночі усіх тих, хто утримувався у Подільському райуправлінні внутрішніх справ відпустили.

Сама Тимошенко, згідно із прес-релізом, назвала суботні події "черговою спецоперацією СБУ, організованою за прямою вказівкою Петра Порошенка".

Разом з тим, слід наголосити, що на форумі, влаштованому того ж дня чинним президентом у столичному Палаці спорту, також мала місце спроба розгорнути плакат, присвячений Гандзюк.