На Донбасі у черзі на блокпосту бойовиків помер пенсіонер

У селі Кремінець на тимчасово окупованій території Донецької області на блокпосту бойовиків у черзі помер літній чоловік

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

На блокпості в селі Кремінець, що тимчасово окуповане російсько-терористичними збройними формуваннями, в очікуванні переходу помер літній чоловік.

8 лютого СММ ОБСЄ дізналися від лікаря про те, що напередодні, пополудні 7 лютого, він намагався провести реанімаційні заходи для літнього чоловіка (віком 70 або більше років) на блокпості на автошляху H15 неподалік від комбінату "Каргілл" у населеному пункті Кремінець (на південний захід від Донецька). На жаль, врятувати життя людині не вдалося. Очевидно, чоловік намагався потрапити на підконтрольну владі України територію.

У Донецьку співробітники морга розповіли міжнародним спостерігачам, що 7 лютого до них доправили тіло померлого літнього чоловіка і додали, що смерть настала з природних причин.

Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення довгих черг, неорганізованість та нервова обстановка в роботі блокпостів в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ вкотре наражає на небезпеку мирне населення, притому, що серед тих, хто очікує переходу, переважно люди похилого віку. Вони прямують, як правило, за пенсіями та соціальними виплатами.