Номінант на "Оскар" Спайк Лі бойкотуватиме Gucci та Prada через расизм

Відомий голлівудський режисер не носитиме одяг популярних брендів, поки вони не наймуть на роботу чорних дизайнерів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Associated Press.

Бойкот модних будинків Gucci та Prada через расизм набирає обертів. Тепер до їхніх противників долучився і режисер Спайк Лі, який цього року номінується на "Оскар" з фільмом "Чорний ку-клукс-клановець".

До цього режисер з'являвся на червоній доріжці Венеційського кінофестивалю у вересні 2018-го в одязі Gucci, а пізніше – в Мілані в костюмі від Prada.

У 2018 році стався скандал, коли Prada випустив лінію аксесуарів, що нагадували мавп з червоними губами. Такий дизайн нагадав "блекфейс" – театральний грим, який представляє карикатурне зображення чорної людини.

У рамках колекції осінь/зима 2018 Gucci презентував чорну сорочку, комір якої натягується на половину обличчя, а навколо отвору для рота зображені яскраво-червоні губи. Така реклама викликала бурхливу реакцію та була порівняна з так званим "блекфейсом". 

Спайк Лі зазначив, що брендам добре було б мати чорних дизайнерів, щоб вони були в кімнаті, коли таке стається.

У Gucci вибачились за той одяг з високим коміром, а в Prada – за сумку з мавпою. Обидва бренди зняли з продажу образливі товари.

Модний будинок Prada також зазначив, що "не терпить усі форми расизму", а Gucci назвав це "потужним навчальним моментом для команди Gucci та для інших".