У Рівному сімейний лікар отримує 17 тис. грн зарплати, - журналіст

Ефект від запровадження командою Уляни Супрун нових принципів оплати праці лікарів первинної ланки є відчутним по усій країні. Наприклад, у Рівному сімейний лікар зараз має 17 тис. грн щомісяця

Про це у себе на сторінці повідомила редакторка сайту "Рівне вечірнє" Алла Садовник.

За її словами, медична реформа змінила стосунки лікарів та пацієнтів. 

"Супрун почала ворушити зашкарублий і прогнилий механізм і, що головне, взялася його змінювати. Тепер у мене не тільки свій стоматолог, а й своя сімейна лікарка, яка отримує уже не шість тисяч, а 17. Реформа далеко не завершилася. Але вона принаймні хоч трохи змінила стосунки між пацієнтами та лікарями і ставлення держави до них.

Я #підтримуюСупрун #supportSuprun ,бо вважаю, що і працівники медицини, і їхні пацієнти давно заслуговують на значно кращу, прозорішу і справедливішу систему", - написала Садовник.

Супрун у Рівному підтримують й, власне, медпрацівники.

"Я впевнена, що трансформація галузі охорони здоров'я пройшла період неповернення і рух зупинити неможливо.Успіх реформ саме в поетапній системній роботі і ефективності професійної колективної думки. Проблеми є і будуть, але є і шляхи вирішення, і можливості діалогу, і однодумці, які плече-в-плече працюють, щоб змінити медичний світ і спільноту. Давайте працювати", - заявила, зокрема, головна лікарка Центру первинної медико-санітарної допомоги "Ювілейний" Вікторія Покоєвчук.