Курди розпочали фінальний наступ на позиції "ІД" в Сирії

Курдські воєнізовані формування SDF розпочали за підтримки очолюваної США міжнародної антитерористичної коаліції наступ на останні укріплення терористичного угруповання "Ісламська держава" ("ІД") в Сирії

Наступальна операція SDF, що є альянсом курдських загонів з силами поміркованої сирійської опозиції, розпочалася в суботу 9 лютого в сирійській провінції Дейр-ез-Зор, повідомляє Reuters.

Наразі бійці SDF захопили 41 позицію, але рано вранці в неділю зіткнулися з контрнаступом, який, за їх твердженнями, було відбито.

"Терористи люто обороняються, це природно, адже вони захищають свій останній оплот", - йдеться в заяві SDF.

За оцінкою SDF, в анклаві сховалися від 400 до 600 загартованих у боях джихадистів, вклюно з іноземцями, також там є від 500 до 1000 цивільних осіб.

"Якщо ми зможемо в короткі строки вивести цивільних осіб або ізолювати їх, в найближчі кілька днів світ стане свідком військового знищення терористичної організації в цьому районі", - наголосили у SDF.

Анклав розташований недалеко від іракського кордону і складається з двох сіл. Антитерористична коаліція почала наступ на позиції "ІД" прагнучи знищити останні залишки "халіфату" в східній і північній Сирії.

Головною силою в лавах SDF є курдські «Загони народної самооборони» (YPG). Анкара вважає воєнізовані формування курдів сирійським відгалуженням Курдської робітничої партії (РПК), визнаної в Туреччині терористичною організацією. Раніше турецький уряд неодноразово погрожував розпочати наступальну операцію проти сирійських курдів на півночі Сирії.