Microsoft просить користувачів більше не користуватися Internet Explorer. Чому

Компанія Microsoft просить корпоративних користувачів більше не використовувати Internet Explorer, бо браузер надто застарів

Про це пише Engadget.

Компанія Microsoft "вбила" бренд Internet Explorer майже чотири роки тому, вибравши Edge в якості сучасного браузера для операційної системи Windows 10.

Браузер Internet Explorer продовжував жити як така собі "заплатка" Windows для більшої сумісності з бізнесом. Microsoft не підтримувала в ньому відповідність сучасним мережевим стандартам, код браузера застарів.

Експерт з кібербезпеки підрозділу Windows в Microsoft Кріс Джексон (Chris Jackson) опублікував статтю під назвою "Ризики використання Internet Explorer" в якій, фактично, просить перестати користуватися Internet Explorer.

У той час як більшість споживачів давно перейшли на Chrome, Firefox або Edge, кілька бізнес-користувачів до цих пір покладаються на Internet Explorer для старих веб-додатків, що не були модернізовані. Microsoft вже намагалася різними способами спонукати цих корпоративних користувачів вдосконалити старі веб-додатки, але IT-адміністратори віддають перевагу більш простому шляху - нічого не змінювати і зберегти Internet Explorer.

Кріс Джексон відзначає, що Internet Explorer залишається в Windows з міркувань сумісності, а не тому що його можна використовувати з дня в день.

Проте наразі навіть доля наступника Internet Explorer браузера Edge  залишається невідомою: нещодавно з'явилася інформація, що Microsoft працює над новим браузером з кодовою назвою "Anaheim" - він, ймовірно, замінить стандартний браузер Edge як браузер за замовчуванням на платформі Windows 10. Чи буде новий браузер йти під старим брендом Edge, поки що невідомо.

Заміна пов'язана в першу чергу зі слабкою популярністю як самого браузера, так і рушія EdgeHTML в цілому. Замість останнього розробники використовуватимуть Chromium - саме він застосовується при розробці браузера Google Chrome. Детальніше про те, що таке Chromium і в чому його переваги ви можете прочитати тут.