"Чорний список": які смартфони мають найвищий рівень електромагнітного випромінювання

Китайський смартфон Xiaomi Mi A1 було визнано смартфоном із найвищим рівень електромагнітного випромінювання

Про це пише портал Digital Trends.

Фахівці німецької компанії "Statista" визначили смартфони з найсильнішою концентрацією випромінювання. Лідер "чорного списку" смартфонів Xiaomi Mi A1 має випромінюванням інтенсивністю 1,75 Вт на кг при тому, що в Німеччині, наприклад, рекомендований рівень випромінювання становить 0,6 Вт на кілограм.

Також до трійки лідерів увійшли смартфони OnePlus 5T з силою випромінювання 1,68 Вт і Xiaomi Mi Max 3 з силою випромінювання 1,58 Вт на кг. Також в рейтингу виявилися HTC U12 Life, Google Pixel 3 XL, iPhone 7 і iPhone 8, Sony Xperia XZ2 Compact і інші.

Окрім цього, з'явився рейтинг смартфонів із найменшою концентрацією випромінювання: тут рейтинг очолив Samsung Galaxy Note 8. На другому місці опинився смартфон марки ZTE.

Довідка: 

Мобільний зв'язок виробляє електромагнітні хвилі в діапазоні радіохвиль, які відносять до неіонізуючого випромінювання.

Ці хвилі набагато слабкіші, ніж іонізуюче випромінювання, подібне до рентгенівських променів, ультрафіолетового та гамма-випромінювання, здатних проникати через тканини організму і завдавати шкоди клітинам, змінюючи структуру ДНК. Однак повністю вплив цього типу випромінювання на людський організм досі не вивчили. 

Дослідники Американського онкологічного товариства (ACS) наголошують, що, незважаючи на  побоювання щодо можливості мобільних телефонів збільшувати ризик виникнення пухлин мозку та інших видів пухлин в області голови та шиї,  ясності в питанні, чи завдають вони шкоди здоров'ю людини, немає.

Щоб перевірити рівень випромінювання вашого телефону, подивіться в інструкцію, що додається до нього або завітайте на вебсайт виробника.