В Іспанії можуть призначити дострокові вибори, - ЗМІ

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес розглядає можливість проведення дострокових парламентських виборів у країні 14 квітня

Про це повідомляє Reuters із посилання на державне інформаційне агентство EFE.

“Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес розглядає проведення дострокових (парламентських — ред.) виборів в країні 14 квітня”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомили співрозмовники, дійсно нині існує ймовірність дострокових виборів в Іспанії. Однак попри те, що проведення їх у квітні є ймовірним, наразі ще немає офіційної дати.

При цьому, за словами інших джерел, такі вибори можуть відбутися не у квітні, а 26 травня, коли іспанці голосуватимуть на виборах до Європейського парламенту й місцевих виборах.

В іспанському уряді ще не прокоментували новину.

Зазначається, що спекуляції навколо дострокових виборів в Іспанії тривають уже кілька місяців, через те, що партія прем'єра має лише чверть голосів у парламенті та повинна завжди домовлятися з іншими невеликими партіями щодо голосування за законопроекти в залі.

Якщо Санчес ухвалить рішення про дострокові вибори, він повинен розпустити парламент і призначити вибори до 19 лютого, для дотримання 54 днів, встановлених законом.

У цьому випадку вибори відбудуться всього за півтора місяці до європейських, муніципальних і регіональних виборів 26 травня.

Нагадаємо, у неділю десятки тисяч людей вийшли в центр Мадрида на заклик правоцентристських партій, які виступають проти "політики діалогу" Педро Санчеса з урядом Каталонії.