Американка виносила помираючу дівчинку, щоб віддати її органи іншим дітям

Мешканка американського штату Теннессі вирішила народити дитину зі смертельним пороком розвитку, щоб пожертвувати її органи іншим дітям

Про це повідомляє Fox news.

На 18-му тижні вагітності Кріста Девіс (Krysta Davis) дізналася, що у її майбутньої дитини знайшли аненцефалію - порок розвитку плода, при якому можуть бути відсутні великі півкулі мозку і кістки склепіння черепа. Як правило, діти з аненцефалією живуть не довше 30 хвилин.

Девіс відмовилася від переривання вагітності, щоб доносити дитину і віддати її органи тим, хто цього потребує. Жінка народила дівчинку вагою 2,72 кілограма.

"Ми вирішили, що навіть якщо ми не зможемо привести нашу доньку додому, ще якійсь матері не доведеться проходити через те, через що ми збиралися пройти", - сказала Девіс. Райлі народилася в переддень Різдва і померла напередодні Нового року.

"Неначе вона боролася, щоб дати нам більше часу. Це було дивно", - сказала мати про свою доньку. "Вона здивувала всіх тим, що була жива протягом цього тижня".

Серцеві клапани дівчинки пересадили двом хворим дітям, а легені віддали дослідникам, які шукають методи запобігання аненцефалії.