Кива має намір внести заставу за поліцейського, якого підозрюють у побитті активіста "С14"

Голова профспілки МВС України та голова Соціалістичної партії Ілля Кива має намір внести заставу за заарештованого поліцейського Василя Мельникова

Про це він написав в Facebook.

"Мною буде внесена застава за поліцейського Василя Мельникова, який брав участь в затриманні націоналістів біля будівлі Подільського РВВС. Сьогодні суд заарештував його на 2 місяці. Я впевнений, що стражі закону і порядку мають право на застосування сили проти тих, хто не знає міри своєму "активізму" і перетворює його в протиправні дії. Подібні рішення судів дискредитують правоохоронну систему і перетворюють звичайну роботу поліцейських в шоу під час передвиборної кампанії", - написав він.

Кива наголосив, що "не дозволить принижувати роботу поліцейських".

  • Нагадаємо, 9 лютого перед зустріччю кандидатки в президенти Юлії Тимошенко з виборцями правоохоронці затримали людей, які йшли на акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?". Тоді поліція затримала членів націоналістичних організацій С14, "Невідомий патріот" та "Традиції й порядок".
  • Учасники акції стверджують, що поліція застосувала силу під час затримання. Через це активісті почали "протестувати", після чого поліція застосувала сльозогінний газ та побила їх.
  • 12 лютого Печерський районний суд Києва взяв під варту на 2 місяці капітана поліції Василя Мельникова за підозрою у побитті активіста організації "С14".