США посилюватимуть армію Польщі в обмін на підтримку у протистоянні з Іраном і Китаєм, – ЗМІ

США пообіцяли Варшаві зміцнити польську армію в обмін на підтримку американської політики на Близькому Сході і стосовно Китаю

Про це повідомляє Rzeczpospolita з посиланням на дипломатичні джерела.

Згідно з інформацією видання, Вашингтон хоче зміцнити на основі ротації і частково постійного характеру усі роди військ Польщі, в тому числі спеціальні підрозділи у Кракові, військово-морський флот у Гдині, ВПС а також сухопутні підрозділи.

За це Варшава повинна підтримати американську політику на Близькому Сході (зокрема, проти Ірану) і щодо Китаю.

"Ситуація дуже динамічна. Зараз американці якісно покращують свою пропозицію. Ніхто не сумніватиметься в тому, що Америка беззастережно бере участь в обороні Польщі", - заявив виданню високопоставлений дипломат.

У середу, 13 лютого, у Варшаві розпочинається дводенна конференція, присвячена безпеці на Близькому Сході, співорганізаторами якого є Польща і США.

Як повідомляє Радіо Польща, близькосхідна конференція торкнеться питання Ірану, ізраїльсько-палестинського конфлікту, питання війни проти тероризму.

У конференції візьмуть участь представники близько 60 країн. Серед них, зокрема, американський віце-президент Майк Пенс, держсекретар Майк Помпео, прем'єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньягу.

Свій приїзд підтвердили також глави зовнішньополітичних відомств Саудівської Аравії і Об'єднаних Арабських Еміратів. На конференції не будуть присутні представники Росії, Туреччини, Ірану, Сирії і Палестини.

Раніше Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США будуть боротися з Росією за відновлення свого впливу на східному фланзі НАТО.