Другий після Киви: Вілкул заявив про внесення застави за поліцейського, заарештованого за побиття активіста

Кандидат у президенти Олександр Вілкул вніс 115 тис. грн. застави за поліцейського Василя Мельникова, підозрюваного у побитті члена "С14"

Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

"Я вніс 115 тисяч гривень застави за поліцейського Василя Мельникова. Того, самого, який "лягай, Бандеро". Чи не тому, що "Бандера", а тому що "лягай", - написав він.

Він заявив, що вніс заставу, адже хоче "побудувати правову державу, в якій кожен має право на захист - незалежно від політичної кон'юнктури керівництва країни".

"Поліцейський виконував свій обов'язок. В екстремальних умовах. Коли бойовики напали конкретно на Подільський райвідділ", - заявив представник "Опозиційного блоку".

За його словами, поліція не тільки "має право, а зобов'язана застосовувати силу проти радикалів, які розперезалися й завтра можуть напасти на кожного".

"Я сподіваюся, що суд розбереться в усіх нюансах події, а поліцейський, з яким я навіть не знайомий, зможе заявити свою позицію і право на захист, перебуваючи на волі, а не в тюрмі під тиском", - написав Вілкул.

Він вважає, що "усі ці угруповання, насправді, безпосередньо підконтрольні владі - інакше вони давно б уже сиділи".

Вілкул також повідомив, що дізнався про відповідну ситуацію серед ночі, приїхавши в Херсон, а організував оплату застави його адвокат Олег Бабич.

Нагадаємо, що кандидат у президенти Ілля Кива заявив, що вніс 115,2 тис. грн застави за капітана Нацполіції Василя Мельникова, якого підозрюють у побитті активіста "С14" біля відділку поліції в Києві.

  • Нагадаємо, 9 лютого правоохоронці затримали людей, які йшли на акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?" - членів націоналістичних організацій С14, "Невідомий патріот" і "Традиції й порядок".
  • Учасники акції стверджують, що поліція застосувала силу під час затримання. Через це активісті почали "протестувати", після чого поліція застосувала сльозогінний газ та побила їх.
  • 12 лютого Печерський районний суд Києва заарештував на 2 місяці капітана поліції Василя Мельникова за підозрою у побитті активіста організації "С14".