Кеті Перрі звинувачують у расизмі: її бренд випустив чорні туфлі з обличчям людини

Бренд співачки Кеті Перрі зняв з продажу сандалі й лофери із зображеними на них червоними губами після того, як його звинуватили у використанні блекфейса

Про це повідомляє The Guardian.

Сценарист Ерік Хейуорд виклав у своєму твіттері фотографію лоферів від бренду Кеті Перрі, підписавши її: "Місяць чорної історії ... День 11!".

"Добре, давайте візьмемо за правило, що жодна людина, яка не є чорношкірою, не створюватиме, просуватиме або застосовуватиме будь-яку комбінацію BLACK + FACE", - написала інша користувачка.

Представник співачки пояснив в коментарі NBC News, що взуття було частиною колекції, випущеної в дев'яти кольорах, а сама колекція є "даниною сучасному мистецтву і сюрреалізму". Кеті Перрі заявила, що бренд не збирався завдавати нікому біль. "Я засмутилася, коли дізналася, що взуття порівнюють з неприємними образами, що нагадують обличчя чорношкірого", - сказала вона.

До цього Перрі не раз звинувачували в зверненні до чужої культурної ідентичності. У 2013 році її дорікнули за наряд гейші на одній з церемоній, а пізніше - за використання афрокос в образі для кліпу This Is How We Do.