Російське слідство не дозволило українським пораненим морякам лікуватися поза Росією, - адвокат

Слідство ФСБ відмовило Василю Сороці, Андрію Артеменку та Андрію Ейдеру у медичному обстеженні та лікуванні в Україні або у нейтральній країні

Про це повідомив адвокат Сергій Бадамшин у Facebook.

Водночас, зазначив Бадамшин, наразі вирішується питання про лікування українських поранених військовополонених моряків у медичних закладах поза межами СІЗО "Лефортово". Які саме заклади - визначить Департамент охорони здоров'я Москви.

Довідка

Андрій Ейдер - наймолодший із захоплених моряків. Він був на катері "Бердянськ". У результаті захоплення Росією українських кораблів, Андрій отримав важке поранення в обидві ноги. Йому зробили операцію в Керчі. Наразі з нього зняли всі шини, прибрали милиці, ходить самостійно, робить зарядку. Рани затягнулися, вся рухова активність відновлена. 

Василь Сорока - співробітник Служби безпеки України. У результаті захоплення Росією українських кораблів, Василь отримав важке поранення.

Андрій Артеменко - старший матрос, був на катері "Бердянськ". Під час обстрілу 25 листопада Артеменко був поранений осколком, імовірно, в кисть.