У Краківці двоє чоловіків напали на прикордонника

На пункті пропуску "Краківець" двоє українців напали на прикордонника

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Два громадянина України хотіли перетнути українсько-польський кордон в пункті пропуску “Краківець”. Однак прикордонники виявили, що мікроавтобус Mercedes Sprinter української реєстрації не має міжнародного страхового сертифікату.

"Висловлюючи обурення проти законних дій прикордонників, чоловіки почали вимагати роз’яснення щодо порядку перетину державного кордону. Проте отримавши необхідні коментарі вони продовжували висловлювати своє невдоволення", - констатують в ДСПУ.

Під час спілкуваня з прикордонником чоловіки кілька разів вдарили його, не погоджуючись із забороною виїзду за кордон. Після цього нападники заблокувались у своїй автівці.

На місце викликали наряд поліції, але чоловіки не реагували на неодноразові вимоги вийти з машини.

"Лише з застосуванням сили, в присутності представників Нацполіції, порушників затримали та доставили в службове приміщення для складання процесуальних документів", - повідомляє Держприкордонслужба.

Порушників притягнуто до адмінвідповідальності та складено документи про адміністративне правопорушення ст.185-10 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника ДПС України).

Крім того, наразі усі обставини інциденту з’ясовують правоохоронні органи. Порушникам загрожує кримінальна відповідальність за статтею 345 Кримінального кодексу України.