У Туреччині за день затримали понад 700 осіб у справі про спробу перевороту 2016 року

У Туреччині у вівторок під час загальнонаціональних рейдів затримали 729 осіб за звинуваченням у зв'язках з групою FETO, яку звинувачують в організації спроби державного перевороту в 2016 році

Про це повідомляє AFP.

Прокуратура Анкари повідомила, що місцевій владі в 75 провінціях відправили імена 1112 осіб, які перебувають під слідством за підозрою в зв'язках з американським мусульманським проповідником Фетхуллахом Гюленом і його рухом FETO.

В Анкарі правоохоронці затримали 45 осіб. Прокуратура турецької столиці, яка веде розслідування перевороту, заявила, що 130 осіб зі списку підозрюваних були співробітниками поліції, які все ще знаходяться на службі. Вони підозрюються в отриманні питань до складання іспиту в 2010 році.

В останні тижні по всій Туреччині регулярно проходили рейди проти ймовірних членів руху, незважаючи на критику з боку правозахисників і західних союзників Анкари.

Турецькі чиновники захищають подібні масові рейди, вказуючи на "вірусну" інфільтрацію групи Гюлена в ключові установи, включаючи поліцію.