Екс-мер Нью-Йорка Блумберг витратить $500 млн на боротьбу з Трампом, - Politico

Колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг має намір витратити мінімум 500 мільйонів доларів, щоб не допустити обрання Дональда Трампа на другий термін

Про це пише Politico з посиланням на джерела в Демократичній партії США.

Відзначається, що з кінця листопада на Блумберга працює команда політтехнологів, які розробляють два можливих сценарії: гроші підуть або на виборчу кампанію самого Блумберга, або бізнесмен надасть допомоги кандидату, який переможе на праймеріз Демократичної партії. 

Другий сценарій також передбачає, що Блумберг використає всі дані, починаючи від ретельно досліджених анкет виборців до даних опитувань на теми, які найбільш хвилюють електорат, щоб допомогти висунутому демократами кандидату "закінчити термін президентства Трампа".

Видання також зазначає, що в разі, якщо Блумберг вирішить йти в президенти, 500 мільйонів доларів можуть виявитися не максимальним, а мінімальним розміром фінансування кампанії - ці гроші підуть на проходження партійних праймеріз.

Висуваючись на пост мера Нью-Йорка, Блумберг витратив на виборчу кампанію 100 мільйонів доларів, заявив його радник Кевін Шікі.

Сам бізнесмен поки не визначився, чи піде він на вибори в 2020 році.

Майкл Блумберг був обраний мером Нью-Йорка в 2001 році, згодом він двічі переобирався. Спочатку мільярдер балотувався від Республіканської партії. У минулому році він вступив в Демократичну партію.

Очікувалося, що він виставить свою кандидатуру на президентських виборах 2016 року, але Блумберг не став цього робити та підтримав Гілларі Клінтон.