Екс-працівницю контррозвідки ВПС США звинуватили в шпіонажі на користь Ірану

Колишній працівниці контррозвідки ВПС США Моніці Уітт, яка шість років тому дезертирувала до Ірану, висунуто звинувачення в шпигунстві на користь іранського уряду

Як повідомляється на сайті ФБР, велике журі присяжних у Вашингтоні висунуло 39-річній Уітт звинувачення в розголошенні кодової назви і секретної місії американської військової програми іранському уряду. У тексті звинувачення також йдеться, що вона допомагала іранським спецслужбам збирати дані про своїх колишніх товаришів по службі.

У звинуваченні також згадані четверо іранських громадян, яким загрожують звинувачення в змові, комп'ютерних зламах і розкраданні персональних даних колишніх співслужбовців Уітт у 2014 і 2015 роках.

Як повідомляється, чоловіки, які працювали в інтересах Корпусу вартових Ісламської революції, використовували фальшиві аккаунти в соцмережах, щоб за допомогою шкідливого програмного забезпечення таємно отримати доступ до комп'ютерів своїх об'єктів.

"Ця справа підкреслює загрози для працівників нашої розвідки і показує, на що готові піти наші противники, щоб їх ідентифікувати, розкрити і, в деяких рідкісних випадках, звернути їх проти країни, яку вони поклялися захищати", - заявив заступник генерального прокурора з питань національної безпеки Джон Демерс.