РФ буде підвищувати градус напруги, - Огризко

"Их там нет". РФ підвищуватиме градус напруги, переконуючи росіян, що весь світ проти них

Про це заявив екс-мінстр закордонних справ України Володимир Огризко, передає Еспресо.TV

Дипломат припустив можливу реакцію Росії на виступ президента України на Генасамблеї ООН про ситуацію на окупованих територіях: в Криму і на Донбасі.

"Росія розуміє, що переконати когось, що "их там нет" не зможе. У світі всі реально оцінюють ситуацію навколо Криму. Тому головна мета такої події - внутрішня російська. Російському глядачеві треба показати виступ пана Небензі в Раді безпеки ООН і подати глядачам його максимально важливі шматочки, як доказ того, що "голос правди" на найвищому форумі у Нью-Йорку звучить", - сказав Огризко.

На переконання дипломата росіянам не покажуть, що сказав німецький, британський постійний представник, чи американський або польський посол. РФ треба підвищувати градус напруги і показати росіянам, що весь світ проти них, а Україна - ворог. 

І так буде поки в Москві не дадуть задній хід, переконаний Огризко.

 

  • Нагадаємо, перебуваючи 14 лютого у Харківській області Президент заявив, що російська окупація завдала серйозного удару українській промисловості.  Він зауважив, що планомірне і цілеспрямоване витіснення українських підприємств з російського ринку почалося не 2014 року, а ще з початку 2000 року. Особливо критичним було підписання у 2009 році газових угод з РФ.