Мангер приховував дивіденди на посаді глави облради, - ГПУ

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, приховував факт отримання дивідендів, коли вже був головою облради

Про це повідомляє "Громадське".

"За даними прокуратури, які містяться у клопотанні, у 2005-2016 роках Мангер був власником комерційних структур, від яких отримував дивіденди. Очоливши облраду, приховував свою причетність до цих структур і продовжував отримувати дивіденди, що дозволило чоловіку придбати будинок у Відні", - повідомила сторона обвинувачення під час засідання суду.

У коментарі журналістам Магнер спростував наявність нерухомості в Австрії.

Його адвокати заявили, що ця інформація не відповідає дійсності, посилаючись на договір оренди житла, яке знімали жінка та донька Мангера коли перебували у Відні. Також вони послались на відповідь від посольства Австрії про непродовження віз дружині та доньці Мангера.

Прокуратура оцінила факт наявності будинку, як ризик втечі Мангера. Адже, за даними слідства, він перетинав кордон України 112 разів упродовж року. Мангер сказав, що їздив до Австрії для лікування доньки.