Вибух автобуса з військовими в Ірані: понад 40 загиблих

Жертвами вибуху автобуса на південному сході Ірану, що перевозив бійців "Корпусу вартових Ісламської революції", стала щонайменше 41 людина

Про це повідомляє агентство Fars на своїй сторінці в Twitter.

Напад стався в південно-східній провінції Систан і Белуджистан, розташованої на кордоні з Пакистаном, в якій проживає в основному сунітська етнічна група белуджів.

За даними Press TV, смертник на автомобілі з вибухівкою врізався в автобус з військовослужбовцями спецназу КВІР на дорозі між містами Хаш і Захедан.

Відповідальність за теракт взяло на себе сунітське джихадистське угруповання "Джаіш аль-Адл". Офіційний Тегеран вважає це угруповання терористичним. Воно складається з колишніх членів сунітської екстремістської групи "Джундалла", яка діяла у провінції до 2010 року.

Речник міністерства закордонних справ Ірану Бахрам Гасемі пообіцяв, що влада відповість на цю атаку.

"Самовіддані військові і розвідка... помстяться за кров мучеників, які загинули у цьому інциденті", - заявив він.

"Корпус вартових Ісламської революції" офіційно є частиною збройних сил Ірану. Це військово-політичне формування створене в 1979 році для "захисту завоювань Ісламської революції". У жовтні 2017 року США включили "Корпус вартових Ісламської революції" до санкційного списку осіб і організацій, які здійснюють терористичну діяльність, або надають підтримку терористам.