Американська журналістка вибачилася за слова про "польський і нацистський режим"

Журналістка американського телеканалу MSNBC Андреа Мітчелл вибачилася за сказані в ефірі слова про "польський і нацистський режим"

Про це Мітчелл написала у Twitter.

"Я помилилася вчора в ефірі, коли говорила про повстання 1943 року у Варшавському гетто. Звісно, польський уряд не був залучений до цих жахливих дій. Прошу вибачення за прикру неточність", - написала Мітчелл.

Нагадаємо, Мітчелл втрапила у скандал під час інтерв'ю з віце-президентом США Майком Пенсом у Варшаві. Журналістка зауважила, що в програмі візиту Пенса є візит до пам’ятника Героям Варшавського гетто.

"Віце-президент разом з дружиною відвідають місце повстання польських євреїв у Варшавському гетто, яке тривало місяць, проти польського і нацистського режиму" - сказала Мітчелл у прямому ефірі..

Слова викликали обурення у ЗМІ та серед політиків. Спочатку генконсульство Польщі зауважило, що повстання у Варшавському гетто було проти німецьких нацистів, а саму Польщу атакувала і окупувала нацистська Німеччина. Потім Інститут національної пам’яті Польщі зажадав спростування слів журналістки, пригрозивши провадженням у рамках ухвалених минулоріч поправок до закону про ІНП, які криміналізували приписування польському народу злочинів німецьких нацистів.

Депутат руху Kukiz'15 Томаш Жимковський пообіцяв звернутися до прокуратури через висловлювання журналістки, а віце-маршалок Сейму Станіслав Тишка зажадав від МЗС негайно видворити журналістку з Польщі.