Кияни сплатили 39 млн за електроенергію не тій компанії

В лютому кияни сплатили 39 млн грн за електроенергію оператору з розподілу електроенергії замість постачальника

Про це повідомляє ДТЕК Київські електромережі.

Через реформу енергоринку, яка розпочалася у 2019 році, електропостачальники повинні розділитися на постачальника електроенергії та оператора систем розподілу (компанії, що обслуговують систему дротів). Раніше ці дві функції виконувала одна компанія.

У випадку Києва, мова йде про "ДТЕК Київські електромережі", яка від початку 2019 року стала оператором системи розподілу. Функції постачання електроенергії тепер виконує компанія "Київські енергетичні послуги" (що також належить "ДТЕК").

"Деякі кияни за звичкою оплатили послуги зі спожитої у 2019 р. електроенергії на рахунки оператора систему розподілу "ДТЕК Київські електромережі". Станом на 1 лютого, на рахунок "ДТЕК Київські електромережі" надійшли 39 мільйонів гривень", — повідомили у компанії.

Там зазначили, що помилково сплачені гроші до кінця лютого автоматично перерахують на рахунки постачальника електроенергії.

Водночас, якщо у позичальника була заборгованість за електроенергію за 2018 рік, то "ДТЕК Київські електромережі" помилково сплачені кошти направить на рахунок погашення таких боргів.