Кияни сплатили не тому теплопостачальнику майже 9 млн грн

За гарячу воду і опалення кияни заплатили 8,7 млн грн не тому постачальнику

Про це заявила фінансовий директор КП "Київтеплоенерго" Катерина Саркісова, повідомляє прес-служба КМДА.

"Після переходу 1 травня 2018 року теплового комплексу столиці від "Київенерго" в управління КП "Київтеплоенерго", борги киян за отримані послуги перейшли у нове комунальне підприємство, а переплати за послуги лишилися у "Київенерго", -  повідомила Саркісова.

Для того, щоб повернути кошти переплати, споживачу необхідно звернутися із відповідною заявою до одного з міських відділень Центру комунального сервісу. 

Фіндиректор КП "Київтеплоенерго" пояснила, що коли людина пише заяву в ЦКС – вона робить перший крок, щоб компанія розглянула її звернення і прийняла рішення щодо повернення переплати. Місто контролює це питання, але остаточне рішення приймає ПАТ "Київенерго".

"У нас вже є приклади, коли люди подали заяви у ЦКС та отримали переплачені кошти. Тому якщо є питання, необхідно обов’язково оформити свою заяву", –  наголосила Катерина Саркісова.

Наразі ЦКС кияни подали 8210 заяв, щодо переплат: 3617 заяв стосуються переплат за централізоване опалення та 4593 заяв щодо гарячого водопостачання. Загальна сума переплат становить 8,7 млн грн.

Станом на 14 лютого проведено перерахунок та повернуто переплат на суму 118 тис грн.