Москва анонсувала "Майдан" і "криваві конфлікти" у Молдові

Секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що в разі перемоги у Молдові проросійських соціалістів на парламентських виборах, не виключено, що Захід організовує правих на створення молдовського "Майдану" в Кишиневі і підштовхне їх до імпічменту президента

Про це він розповів в інтерв'ю "Комсомольской правде", повідомляє Балканський оглядач.

За його словами, зараз "молдовське суспільство підштовхується до розколу і конфліктів, виборці поділяються за принципом - за або проти Заходу", що є "звичною політикою творців "кольорових революцій". "Подібне ми вже спостерігали на Україні у 2014 р", - повідомив Патрушев.

МЗС РФ напередодні поширив заяву, в якій звинуватив у втручанні у внутрішні справи Молдови Посла США в Кишиневі. Російське зовнішньополітичне відомство висловило своє занепокоєння у зв'язку з тим, то Молдова може стати «черговим полем для подібних безвідповідальних експериментів, що зруйнували Ірак і Лівію та призвели в пучину кривавих конфліктів Сирію і Україна".

Згідно з даними опитувань, більшість громадян Молдови вірить, що парламентські вибори 24 лютого виграє прозахідна Демократична партія Молдови. Згідно з останнім опитуванням IMAS, 31,4% респондентів впевнені, що ДПМ залишиться при владі, в той час, як 24% пророкують перемогу проросійської Партії соціалістів Молдови.

Партія соціалістів підтримує нинішнього проросійського президента країни Ігора Додона.