Позов Мосійчука проти Супрун: суддя відвів себе

Суддя Сергій Каракашьян, який розглядає справу за позовом народного депутата Ігора Мосійчука проти очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун, заявив про самовідвід

Про це інформує Еспресо.TV.

Каракашьян заявив "про тиск на суд з боку уряду та Супрун".

"Суддя взяв самовідвід. Були дві обставини для самовідводу: на суддю була подана скарга до ВРП, суддя розцінив таке звернення як тиск. Друга обставина для самовідводу - він змушений був дати оцінку певним доказів, що стосуються справи по суті при розгляді", - повідомив суддя-спікер Адміністративного суду Богдан Санін.

Наразі невідомо чи подавала якась зі сторін заяву про відвід Каракашьян.

"Оскільки суддя відразу оголосив про самовідвід по справ і одразу перейшов до самовідводу", - уточнив спікер суду.

В суді не знають, які саме обставини має на увазі уряд у своєму до звернення до ВРП про притягнення Каракашьяна до дисциплінарної відповідальності. 

"В суді про це знають виключно із засобів масової інформації і тієї інформації, яку оприлюнив уряд. Мовляв, суддя забагато часу перебуває у нарадчій кімнаті і суддя втрутився в діяльність уряду", - повідомив суддя-спікер.

Дату і час наступного засідання визначить новий суддя, якого визначить автоматизована система.

"Далі ця справа буде передана на автоматичний перерозподіл. Справа передається в технічний відділ. Необхідний певний час, щоб був визначений інший суддя по справі", - сказав Санін.