"Слуга народу" є передвиборчою агітацією, як "Термінатор" під час кампанії Шварценеггера, - КВУ

Трансляцію серіалу "Слуга народу" під час президентських перегонів слід вважати передвиборчою агітацією

Про це заявив у Facebook голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

При цьому Кошель нагадав, як свого часу в Каліфорнії заборонили транслювати фільми з Арнольдом Шварценеггером, коли він балотувався на посаду губернатора штату.

"Відповідно до норм законодавства фільми за його участю під час кампанії були прирівняні до форм виборчої агітації і пропаганди. Трансляція усіх фільмів (близько 250) була заборонена на телеканалах Каліфорнії. Команда кандидата нагадувала про його акторське минуле лише через використання терміну Governator (гибрид terminator і governor - губернатор)", - написав Кошель.

Голова КВУ нагадав, що відповідно до ч. 1 ст. 58 закону "Про вибори президента України", оприлюднення відеофільмів у друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації є формою передвиборчої агітації.

"Відповідно - їх показ має бути оплачений за рахунок коштів виборчого фонду кандидата. На думку експертів КВУ, норми закону в питанні можливого показу серіалу "Слуга народу", інших відеофільмів та авторських програм є чіткими і не дають підстав для двоякого трактування. Тому одному із кандидатів просто потрібно перестати спекулювати і чесно сплатити кошти зі свого виборчого фонду. Чекаємо на офіційне роз’яснення Центральної виборчої комісії", - підсумував Кошель.