США запровадили санкції проти силового блоку Мадуро

Міністерство фінансів США ввело санкції проти п'яти чиновників Венесуели, близьких до "колишнього президента" Ніколаса Мадуро

Згідно з рішенням, оприлюдненим в п'ятницю, 15 лютого, до списку санкцій внесли главу Боліваріанської служби національної розвідки (SEBIN) і першого комісара SEBIN, командувача генерального управління військової контррозвідки Венесуели; директора Сил спеціальних операцій національної поліції Венесуели (FAES), а також президента державної нафтової компанії Венесуели Petroleos de Venezuela, SA (PdVSA).

"Ми вводимо санкції проти чиновників, що відповідають за апарат безпеки і розвідки Мадуро, який систематично порушує права людини і придушує демократію, в тому числі шляхом тортур та іншого жорстокого застосування сили", - заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

Нагадаємо, що США ввели санкції проти венесуельської державної нафтової компанії PdVSA, заблокувавши активи корпорації на $7 млрд. У результаті щонайменше 20 танкерів, завантажених венесуельською нафтою, встали на рейд біля узбережжя Мексиканської затоки.

Вашингтон посилив санкційний тиск на режим венесуельського лідера Ніколаса Мадуро після того, як він відмовився піти з поста президента. США підтримали його суперника - лідера опозиції Хуана Гуайдо.